Report

Tygrům se nepovedla první třetina. Poté už v Litvínově dotahovali marně

Litvínov/Liberec – Ráz utkání výrazně nastavila první dvacetiminutovka, kterou Verva ovládla poměrem 3:0. Tygři poté ve druhé části srovnali tempo hry a dokonce snížili, jenže rozjetý Litvínov už se o vítězství připravit nenechal. První extraligový gól v kariéře vstřelil teprve osmnáctiletý Jaromír Pérez.

Začátek zápasu opanoval Litvínov, který se už v 5. minutě dostal do vedení zásluhou Ondřeje Kašeho, jemuž krásnou přihrávkou připravil pozici jeho bratr David. Vzápětí ranou z levého kruhu využil přesilovku Liam Kirk a když další početní výhodu zužitkoval i Jindřich Abdul, vedl Litvínov už 3:0.

Jaromír Pérez o zápasu s Litvínovem
Nemyslím si, že bychom do utkání vstoupili špatně. Bohužel jsme soupeři dali hodně přesilovek, ve kterých převrátil zápas na svou stranu. Poté už se to těžko dotahovalo.

Do druhé třetiny vstoupili Tygři se zvýšenou aktivitou a krátce po příchodu z kabin mohli slavit. Tomáš Filippi přihrál mezi kruhy Jaromíru Pérezovi, který zamířil do horního rohu a vstřelil svůj první gól v extralize. Další slibné šance ale ke kontaktní brance nevedly. Šest vteřin před druhou sirénou navíc dvojnásobnou přesilovku domácích proměnil Petr Koblasa.

V závěrečném dějství se ještě svěřenci Filipa Pešána snažili utkání aspoň zdramatizovat, žádný gól už ovšem nepadl, a tak chemikům podlehli 1:4.


FOTO: Hynek Haruda

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Opět rozhodla první třetina a naše extrémní nekoncentrovanost a nedisciplinovanost. Dostali jsme velmi laciné góly, které zápas téměř rozhodly. Poté jsme se do toho trochu obuli a snížili jsme. Další nesmyslné vyloučení do tří v závěru druhé periody nám ale vzalo šanci na obrat. Ve třetí části už jsme si nezasloužili utkání otočit."
Karel Mlejnek
HC Verva Litvínov
„Utkání bylo opět velice ovlivněno hrou speciálních týmů. V tom jsme soupeře předčili, proto jsme vyhráli. Stěžejním bodem byly také dvě ubráněná oslabení tři na pět. Jsme za tři body extrémně rádi, protože jsme hráli proti velice těžkému soupeři, který umí být velmi nepříjemný. Naštěstí jsme inkasovali pouze jednu branku a čtvrtým gólem jsme se uklidnili."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner